Miljömärkning av kemiska och kosmetiska produkter

Överväger ni att miljömärka era produkter, men vet inte vilken märkning ni ska välja och hur ansökningsprocessen ser ut? Våra konsulter har erfarenhet av de vanligaste märkningarna, t.ex. Bra Miljöval, Svanen, Kemikaliesvepet och EU Ecolabel, men också olika kosmetikamärkningar som Ecocert, Natrue och I’m Vegan. Vi hjälper er genom hela processen, från att välja märkning till guidning genom ansökningsprocessen.

Vad är en miljömärkning?

Det finns idag många miljömärkningar på marknaden, men vad innebär de och vilken ska man välja? En miljömärkning är en tredjepartsmärkning, vilket innebär att den varken är kopplad till säljaren eller köparen och bidrar därför till företagets trovärdighet i marknadsföring. Olika märkningar fokuserar på olika saker, vissa miljömärkningars tyngdpunkt ligger på miljö medan andra fokuserar på hälsa eller att produkten enbart får innehålla veganska ingredienser. Det skiljer också en hel del mellan de olika märkningarna i kostnad, hur hårda kraven är och hur mycket arbete du som företag behöver lägga ner i ansökningsprocessen. Det är därför viktigt att fundera noga innan man väljer vilken miljömärkning man ska satsa på.

Varför miljömärka sin produkt?

Det kan finns många olika anledningar till att man som företag överväger att miljömärka sin produkt; skapa en tydligare miljöprofil, locka nya kundgrupper eller som verifikat i upphandling. En miljömärkning är också användbart i marknadsföringen av sina produkter, då det är en tredje part som går i god för ens produkt vilket ger ett trovärdigt intryck. Vi guidar er till att välja den miljömärkning som passar ert företag bäst utifrån era förutsättningar och önskemål.

Vårt erbjudande:

  • Vi hjälper er att välja den miljömärkning som passar er produkt och företag bäst.

  • Vi hjälper er att sköta hela eller delar av ansökningsprocessen, anpassat efter era behov.

  • Vi kan hjälpa att förhandsgranska produkter mot miljömärkningarnas kriterier.

 

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er med miljömärkning, utifrån era behov.

 

 

Kontaktperson